About

Fotograf: Jenny Christenson

Om Isabelle Törnqvist


Isabelle är född 1994 och kommer från Göteborg där hon bor än idag. Hon drivs av lusten att skapa och problemlösa, något som fick henne att söka en utbildning inom Software Engineering & Management vid Göteborgs universitet. Utbildningen är nyligen avslutad och Isabelle ser fram emot att kunna jobba med mjukvaruutveckling de närmaste åren innan hon fortsätter med masterutbildningen. 

 

Isabelles debutroman Fågeln är första delen i Enigmatrilogin där läsaren får fördjupa sig i en värld rik på historia, mytologi och magi. ”Fantasy har förmånen att man får skapa egna länder och platser”, säger Isabelle. ”Vill man kommentera sitt eget samhälle underlättar det att kunna ta ett steg bort från det och istället argumentera utifrån en fiktiv plats. Jag använder mig av huvudkaraktären Svala som ett kärl för att utforska ett tema”, säger hon.

 

En fråga Isabelle ställde sig under skrivandet var hur kultur influerar moral. ”Det är intressant att få utforska människors etiska resonemang genom att ge dem olika typer av fiktiv kulturell bakgrund. I en kultur där en krigsgud dyrkas och alla föräldralösa förväntas bli soldater, hur kommer det sig att man ändå bestraffar en flicka som slåss med sina klasskamrater? Kanske är empati och en strävan efter fred något som överskrider kultur och språk? Och hur mycket kan en kultur påverka oss att bortse från det som ligger i vår natur?”